Σχολική Εφημερίδα

Η σχολική μας εφημερίδα εκδίδεται κάθε χρόνο με τον τίτλο " ο Κόσμος ο Μικρός, ο Μέγας" . Η εφημερίδα πλέον θα εκδίδεται και διαδικτυακά και τα άρθρα θα δημοσιεύονται εδώ.

 Σχολικό έτος 2017-2018

BD14792 Δημιουργία κόμικ στο Ευγενίδειο: Η ομάδα των παιδιών της εφημερίδας παρακολούθησε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα ένα πρόγραμμα για την δημιουργία κόμικς. Οι μαθητές πρώτα έμαθαν μερικά βασικά θεωρητικά στοιχεία για τα κόμικς, έψαξαν στην βιβλιοθήκη του Ευγενίδειου για πληροφορίες σχετικές και τελικά στο ψηφιακό εργαστήριο δημιούργησαν ανά ομάδες τα δικά τους κόμικ στριπς. Το θέμα ήταν κοινό :"Αστροναύτες και η καθημερινή ζωή στο διάστημα"


και οι δημιουργίες

BD14792 Συμμετοχή σε διημερίδα: Η συντακτική ομάδα παρακολούθησε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου την διημερίδα "Ημέρες δημοσιογραφίας και ΜΜΕ" του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι εντυπώσεις σύντομα στο υπό έκδοση τεύχος. Πληροφορίες εδώ

BD14792 Η εφημερίδα μας είναι υπό δημιουργία: Το τεύχος 14 (Άνοιξη 2018) ετοιμάζεται από την συντακτική ομαδα.

 
 Σχολικό έτος 2016-2017

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Βίκυ Σπήτα, Δημήτρης Κρανιάς

BD14792 Η εφημερίδα μας είναι έτοιμη: Το τεύχος 13 (Άνοιξη 2017) της εφημερίδας του σχολείου είναι έτοιμο. Μπορείτε να το διαβάσετε (σε μορφή pdf) εδώ.

BD14792  Επίσκεψη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας: Η ομάδα της εφημερίδας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Δημιουργία κόμικς με θέμα τον ρατσισμό" που  διοργανώθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία των κόμικς και παρουσίαση κόμικ με υπερήρωες που έχουν σχέση με ρατσιστικές συμπεριφορές. Τα παιδιά έμαθαν τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας ενός κόμικ και δημιούργησαν ανά ομάδες το δικό τους κόμικ στριπ, το οποίο και παρουσίασαν. 

 efimerida t13
 Σχολικό έτος 2015-2016

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Βίκυ Σπήτα, Αδαμαντία Μάρκου, Δημήτρης Κρανιάς

BD14792 Η εφημερίδα μας είναι έτοιμη: Το τεύχος 12 (Άνοιξη 2016) της εφημερίδας του σχολείου είναι έτοιμο. Μπορείτε να το διαβάσετε (σε μορφή pdf) εδώ.
 BD14792 Επίσκεψη στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ: Η ξενάγηση ήταν ενδιαφέρουσα. Τα παιδιά ανέβηκαν στο πλατώ της πρωινής εκπομπής την ώρα του διαφημιστικού διαλείμματος, μίλησαν με τους συντελεστές της εκπομπής, έμαθαν για την διαδικασία επεξεργασίας των ειδήσεων και την λειτουργία του ειδησεογραφικού τμήματος και υπέβαλλαν ερωτήσεις σε δημοσιογράφους του σταθμού σχετικά με την δουλειά τους.

       efimerida t12th
 Παλαιότερα τεύχη